Puolan lintumatka

Puolan lintumatka

Tervetuloa kesäkuun lintumatkallemme Puolan Bialowiezan ja Biebrzan alueille. Bialowiezan kansallispuisto Valkovenäjän rajalla säilyi sodissa pommituksilta ja maailman viimeiset luonnonvaraiset visentit säästyivät sukupuutolta. Ikimetsissä elää mielenkiintoisia lintuja; sepelsieppo, sarakerttunen, tammitikka, suuriantikka ja niittysuohaukat.  Biebrzan kansallispuiston suot ovat arvokkain osa puistosta. Suolammissa elävät sammakot, kilpikonnat sekä harvinaiset kosteikkojen linnut tekevät alueesta huippuhienon seurattavaksi.

petri_kuhno-2Matkaa lähtee johtamaan lintuasiantuntija Petri Kuhno yhdessä Bialowiezan paikallisen lintuoppaan kanssa.

”Tervetuloa mukaan Puolan uskomattoman hienoille lintupaikoille, joissa meitä odottavat lukuisat upeat lintulajit ja kansallispuistojen koskematon luonto”. -Petri-

Matkaohjelma

13.6. tiistai | Lähtö kohti Varsovaa ja Bialowizan kansallispuistoa
Aamulla tapaaminen Helsinki-Vantaan lentokentällä, Finnairin AY741 lento Varsovaan 08.20-09.00. Lentokentältä kuljetus Bialowizan kansallispuiston alueelle, jossa paikallinen lintuopas ottaa ryhmän vastaan. Retkeilemme upeassa lehtipuu-kosteikkometsässä ennen majoittautumista ja illallista Wejmutka Pension -maalaishotellissa.

14.6. keskiviikko | Bialowieza
Aamiainen majoituspaikassa. Siirrymme oppaan kanssa puiston upeimmille alueille ja lintujärvelle. (Nrewka – Zalew Siemianovko) Illalliselle ja yöksi palataan majapaikkaamme. Illalla on mahdollisuus tehdä yölaulajaretki yhdessä.

15.6. torstai | Bialowieza-Biebrza
Aamiaisen jälkeen pakataan tavarat mukaan ja lähdetään siirtymään kohti Biebrzan kansallispuistoa. Matkareitti Bialowieza – Bialystok – Tycosin – Dobarz. Käymme mustapyrstökuirien pesimäseuduilla ja sarakerttusen laulupaikalla. Mahdollisuus retkeillä myös Goniazjissa, jossa pesii yksi maailman pohjoisimmista tornipöllöistä. Majoittaudumme ja syömme illallisen maalaismajoituksessa Pension Gosciniec Dworakissa.

16.6. perjantai | Biebrza
Kokopäivän retkeilyä Biabrzan kansallispuistossa. Alueella lukuisia määriä mm. lintutorneja. Illallinen ja yöpyminen Pension Goscinic Dworakissa.

17.6. lauantai | Biebrza – Varsova
Aamiaisen jälkeen linturetkeilyä edelleen Biabrzan alueella. Päivällä lähdemme ajamaan takaisin kohti Varsovaa ja majoittaudumme lentokentän lähelle hotelli Okecieen. Illallinen omatoimisesti.

18.6. sunnuntai | kotiinpaluu
Aamiaisen jälkeen pakataan tavarat ja kirjaudutaan ulos hotellista. Kuljetus lentokentälle ja Finnairin lento AY742 lähtee Helsinkiin 13.05-15.45

Lennot:
13.6. AY741 Helsinki – Varsova 08.20-09.00
18.6. AY742 Varsova – Helsinki 13.05-15.45

Majoitukset maalaishotelleissa kansallispuistojen läheisyydessä :
13.-15.6. | 2 yötä | Wejmutka Pension, Bialowieza (puolihoito)
15.-17.6. | 2 yötä | Pension Gosciniec Dworak (puolihoito)
17.-18.6.| 1 yö | Airport Hotel Okecie (aamiainen)

Matkavakuutus
Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Hinnat perustuvat 15.11.2016 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin sekä minimi 10 hengen ryhmäkokoon. Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) ja noudattaa kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, uljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan varauksen yhteydessä.

Kohokohdat
  • Bialowieza kansallispuisto
  • Biebrza kosteikkoalue