Kontiki
Kon-Tikin Itävallan matkalta: Salzburg

Tervetuloa Opettaja-lehden lukijamatkalle Itävaltaan 18.-22.2. Matkan aikana näemme ja koemme Münchenin ja Salzburgin alueen parhaat palat. Tutustumme Baijerin pääkaupunkiin Müncheniin, Neuschwansteinin linnaan ja Oberammergauhun. Itävallan puolella kohteenamme on ihastuttava Mozartin kaupunki Salzburg, läheinen Halleinin suolakaivos ja Königseen alue, jossa pääsemme ihastelemaan upeita alppi- ja järvimaisemia.

Matkaohjelma
18.2. sunnuntai | matkapäivä ja Münchenin kaupunkikiertoajelu
Finnairin aamulento Helsinki–München AY1401 klo 9.20-10.55. Münchenin lentoasemalla vastassa on oppaamme, jonka johdolla lähdemme bussilla kohti Münchenin keskustaa. Teemme matkan aluksi opastetun kiertoajelun Münchenissä nähden tunnetuimmat historialliset ja nykypäivän maamerkit ja nähtävyydet kuten Nymphenburgin linnan, kaupungin keskustan, vanhan ja uuden kaupungintalon, Olympiapuiston ja uuden BMW Worldin. Yhteinen lounas, majoittuminen keskustahotelliin. Loppupäivä vapaata aikaa.

19.2. maanantai | Neuschwansteinin linna, Oberammergau ja Salzburg
Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen lähdemme kohti Alppeja ja upeaa Neuschwansteinin linnaa, jonka ”hullu” kuningas Ludwig II rakennutti 1800-luvulla. Neuschwansteinia pidetään maailman kauneimpana linnana ja se onkin Baijerin suosituin nähtävyys. Linnan satumaiset tornit kohoavat vuoristometsän keskellä Etelä-Saksassa. Neuschwanstein oli esikuvana Prinsessa Ruususen satulinnalle Walt Disneyn elokuvassa. Vuonna 1892 valmistunutta linnaa ei rakennettu suojaksi sotia vaan harmaata arkimaailmaa vastaan. Ritari-romantiikasta viehättynyt Baijerin kuningas Ludwig II suunnitteli linnan kodikseen, jossa hän voisi elää keskellä säveltäjä Wagnerin luomia fantasiamaailmoja. Sisältä linna on historiallisten rakennustyylien sekamelska. Kannattaa katsoa tarkasti Ludwigin sänkyä: 15 miestä veisti sitä neljän ja puolen vuoden ajan. Ludwig ei ehtinyt asua linnassaan kuin puoli vuotta, kun aateliset vangitsivat hänet syyttäen kuningasta mielenvikaiseksi. Neuschwanstein ja Ludwigin muut suurelliset rakennushankkeet olivat tyhjentäneet valtion kirstun. Ludwig hukkui järveen pian vangitsemisensa jälkeen.

Sen jälkeen käymme Oberammergaussa, joka on tunnettu joka 10. vuosi esitettävästä kärsimysnäytelmästään, johon tämän pienen kylän asukkaat osallistuvat vauvasta vaariin. Kylä on tunnettu myös taitavista puunkaivertajistaan. Lounas Oberammergaussa. Rajanylitys Itävallan puolelle ja ajo Salzburgiin. Yöpyminen Salzburgissa seuraavien 3 yön ajan.

20.2. tiistai | Tutustuminen Salzburgiin ja lisämaksullinen illalliskonsertti
Aamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan Mozartin kaupunkiin, jonka keskusta on listattu UNESCOn maailmanperintöluetteloon. Kuljemme aamupäivällä keskustan kapeita katuja pitkin mm. Getreidegassella ja käymme Mozartin syntymäkodissa sekä katedraalissa. Nousemme myös kaupungin yläpuolelle Hohensalzburgin linna-alueelle. Lounas päivän aikana.

Lisämaksusta illalla: Illallinen ja Mozart konsertti upeassa barokkisalissa St. Peter Stifskellerissä. Illan aikana nautitaan 3 ruokalajin illallinen korkeatasoisen musiikin siivittämänä. Laulajat ja kamariorkesteri esittävät Mozartin kuuluisia oppera-aarioita.

21.2. keskiviikko | Salzwelten Halleinin suolakaivos, lentokonemuseo ja outlet
Aamiaisen jälkeen lähtö Salzwelten Halleinin suolakaivokseen, joka on Euroopan vanhin yleisölle auki oleva suolakaivos. Salzburgin osavaltion alueella on tuotettu suolaa tuhansien vuosien ajan. Tätä toimintaa ja historiaa esitellään suolakaivosmuseossa. Kierroksen aikana ajellaan maan alle pikku kaivosjunalla, testataan kaivosmiesten liukumäkeä ja kierroksen lopussa ajetaan lossilla maanalaisella suolajärvellä.

Vierailun jälkeen lähtö takaisin kohti Salzburgia. Matkan varrella pysähdytään Red Bull Hangar – lentokonemuseossa lähellä lentokenttää sekä Outletissa, jossa aikaa tehdä ostoksia ja syödä omatoimisesti.

22.2. torstai | Risteily Königsee-järvellä, St Bartholomän saari ja kotimatka
Aamiaisen jälkeen uloskirjautuminen hotellista ja lähtö kohti Königseen järveä. Menemme laivalla kauniille St Bartholomän saarelle, jossa sijaitsee barokkityylinen kirkko. Yhteinen lounas Königseen järven alueella, jonka jälkeen paluu Müncheniin. Finnairin lento AY1406 München–Helsinki klo 18.40-22.15.

Majoitukset
Münchenissä 18.-19.2. Hotel Wallis München, Schwanthalerstrasse 8
Salzburgissa 19.-22.2. Hotel Am Mirabellplatz Salzburg, Paris-Lodron-Straße 1

Käytämme kokonaishinnoittelua, jolloin matkan hintaan sisältyy kaikki oleellinen. Hinnat sisältävät verot.

Maksuehto: Ennakkomaksu 300 € / hlö erääntyy noin viikon kuluttua varauksesta, loppumaksu 6 viikkoa ennen matkan alkua. Hinnat perustuvat syyskuussa 2017 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan toteutuminen edellyttää ryhmän minimikokoa 20.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan. Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento -tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Lisätietoa matkan maksamisesta luottokortilla
Verkkokaupassa matkan voi maksaa luottokortilla (Visa, MasterCard tai Amex). Ennakkomaksu maksetaan heti varauksen yhteydessä ja loppumaksu eräpäivänä. Varauksesta saatte sähköpostiinne vahvistuksen, jossa on myös linkki loppumaksun maksamista varten.  Sähköpostitse tehdyistä varauksista lähetämme laskut pankkisiirtolomakkeina. Jos matkan haluaa maksaa luottokortilla (Visa, MasterCard tai Amex), veloitus tehdään NETs (entinen Luottokunta) puhelinmyyntinä. Nets veloittaa palvelumaksuna 2%+alv. maksettavasta summasta, joka lisätään matkan hintaan. Veloitus hoidetaan puhelimitse Kon-Tiki Toursin toimiston kanssa.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatka-ehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä ja verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/

Kerää oma ryhmä

Omalla porukalla matkalle

Kutsu kaverisi mukaan ja räätälöidään juuri teidän porukan näköinen matka.

Kutsu Facebookissa

Lähetä ystävillesi kutsu sähköpostiin

München ja Salzburg

18.-22.2.

1370 €

Tervetuloa Opettaja-lehden lukijamatkalle Itävaltaan 18.-22.2. Matkan aikana näemme ja koemme Münchenin ja Salzburgin alueen parhaat palat. Tutustumme Baijerin pääkaupunkiin Müncheniin, Neuschwansteinin linnaan ja Oberammergauhun. Itävallan puolella kohteenamme on ihastuttava Mozartin kaupunki Salzburg, läheinen Halleinin suolakaivos ja Königseen alue, jossa pääsemme ihastelemaan upeita alppi- ja järvimaisemia.