Kontiki

MTK:n ja Suomi 100 vuotta -juhlamatkalla tutustumme monipuolisesti Irlannin maatalouden eri puoliin. Vierailemme paikallisilla tiloilla ja saamme runsaasti tietoa mm. olosuhteista, tuotannosta sekä jatkojalostuksesta. Majoitumme Etelä-Irlannissa Tipperaryn kreivi-kunnassa, matkan loppuosan vietämme pääkaupungissa Dublinissa.

Matkaohjelma 9.-13.10.

9.10. maanantai | Matkapäivä ja tilavierailuja  – Irlanti ja EU:n maatalouspolitiikka
Mahdollisuus ostaa matkanjärjestäjältä Finnairin edestakainen liittymälento oman maakunnan lentokentältä Helsinki-Vantaalle, jolloin matkustaja siirtyy suoraan Finnairin Dublinin lennon lähtöportille. Kokoontuminen ja lähtöselvitys Helsinki-Vantaan lentoasemalla klo 06.15. Suora Finnairin reittilento Irlannin pääkaupunkiin Dubliniin klo 08.15-09.25. Suomenkielinen opas on ryhmäämme vastassa lentokentän tuloaulassa. Suuntaamme bussilla sisämaata kohti ja teemme maisemapysähdyksen Glendaloughin luostarirauniolaaksossa, joka sijaitsee keskellä Wicklown vuoristoa. Laaksossa toimi aikoinaan Pyhän Kevinin 400-luvulla perustama munkkiluostari, jonka rauniot löytyvät kahden vuoristojärven rannalta. Matkamme jatkuu kohti ensimmäistä tilavierailua orgaaniselle kasvinviljelytilalle, jossa saamme kuulla kasvinviljelystä Irlannissa. Seuraava kohteemme on Joe Haydenin omistama The Orchard Centre -maatila. Tilan isäntä kertoo tilansa tuotannosta ja hänen esitelmästään saa kattavan kuvan Irlannin maataloudesta ja karjatiloista, voimme myös esittää aiheeseen liittyviä kysymyksiä. Isäntä on IFA:n (Irish Farmers Association) aktiivijäsen ja kuulemme, miten EU-direktiivit näkyvät ja vaikuttavat Irlannin maataloudessa. Tila on 120 ha kokoinen ja siellä pidetään lypsykarjaa ja lampaita, lisäksi harjoitetaan myös maatilamatkailua. Tila tuottaa maitoa kuuluisan Baileys-kermaliköörin valmistukseen. Nautimme tilalla maittavan keittolounaan. Saavumme illansuussa Tipperaryyn, Clonmelin pikkukaupunkiin, jossa majoitumme **** -hotelliin.

10.10. tiistai | Lihakarja- ja juustotilavierailu
Irlantilainen aamiainen hotellissa, jonka jälkeen lähdemme päivän vierailukohteisiin. Tipperaryn alueella on paljon karjatiloja ja aamupäivällä tutustummekin tyypilliseen lihakarjatilaan. Lihantuotannon lisäksi tilalla harjoitetaan myös maatilamatkailua. Yhteisen lounaan jälkeen menemme vierailulle Crubbin perheen omistamalle Cashel Blue -juustotilalle. Kuulemme juustonvalmistuksesta ja lopuksi maistelemme tilan tuotteita, joita voimme myös ostaa. Vierailun aikana meille tarjotaan iltapäiväkahvit. Tilavierailujen jälkeen palaamme Clonmeliin, ilta on vapaata aikaa.

11.10. keskiviikko | Maataloustutkimuslaitos ja maitotilavierailu
Hotellin aamiaisen jälkeen on vuorossa mielenkiintoinen tutustuminen valtion maatalouslaitokseen. Corkin maakunnassa sijaitseva Moorepark Food Research Centre -tutkimuskeskus on yksi Teagascin toimipisteistä. Teagasc on Irlannin valtion maatalousministeriön instituutio, joka jakaa tietoa, tekee tutkimuksia ja kehitystyötä sekä tarjoaa koulutusta. Vierailun aikana saamme monipuolista tietoa Irlannin maataloudesta. Seuraava tutustumiskohteemme on Dunne’s Farm -maatila, jossa on 300 lehmää. Tilalla on käytössä modernia tekniikkaa, kuten 60-paikkainen lypsykaruselli. Tilan isännät toimivat aktiivisesti maatalousjärjestöissä, joten saamme ruohonjuuritason ajankohtaista tietoa viljelijöiden arjesta. Yhteinen lounas päivän aikana. Päiväohjelman jälkeen paluu Clonmeliin ja hotelliimme.

12.10. torstai | Dublin, Guinnessin panimo ja irlantilainen ilta
Irlantilainen aamiainen hotellissa, jonka jälkeen kirjaudumme ulos hotellista ja lähdemme kohti pääkaupunkia Dublinia. Perille saavuttuamme tutustumme kaupungin historiaan ja vilkkaaseen nykypäivään. Opastetun kaupunkikierroksen aikana nähdään mm. pääkatu O’Connell Street, jonka varrella on uusi monumentti Spire of Dublin sekä GPO pääpostitalo, joka aikoinaan toimi Irlannin itsenäisyystaistelujen keskuspaikkana. Dublinin loisteliaat Yrjöjen aikaiset korttelit ja St. Stephen’s Green ja Phoenix Park puistot muistuttavat Dublinin loisteliaasta 1700-luvusta ja uudet, modernit rakennukset tämän päivän vilkkaasta pääkaupungista. Kaupunkikierroksen jälkeen vierailemme Guinnessin olutpanimonäyttelyssä, jossa tutustumme tämän maailmankuulun oluen historiaan ja valmistukseen. Kierros päättyy näköalabaariin, josta aukeaa mahtavat näköalat Dublinin ylle. Baarissa voi nauttia olutmaistiaisen maisemia ihaillen. Iltapäivällä majoitumme **** -keskustahotelliin, jonka jälkeen on vapaata aikaa. Dublin tarjoaa vierailleen paljon nähtävää ja koettavaa. Tärkeimmät kauppakadut ovat Grafton Street Liffey-joen eteläpuolella ja Henry Street joen pohjoispuolella. Historiasta kiinnostunut matkailija voi sukeltaa Dublinin pitkän historian tunnelmaan muun muassa Trinity Collegen yliopistolla. Vietämme yhteisen irlantilaisen illan musiikin, Riverdance-tyylisen tanssin ja hyvän ruuan merkeissä.

13.10. perjantai | Kotimatka
Hotellin aamiaisen jälkeen kirjaudumme ulos hotellista ja lähdemme kohti Dublinin lentokenttää. Finnairin suora reittilento Helsinkiin lähtee klo 10.25 ja laskeutuu perille klo 15.25. Jatkolennon kotikentälleen ostaneet siirtyvät ao. lähtöportille.

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Matkan toteutuminen edellyttää 20 henkilön minimiryhmäkokoa.

Matkan hintaan ei sisälly matkavakuutusta, jonka ottamista suosittelemme jo matkan ennakkomaksun maksamisen jälkeen.

Metsänomistajalla on verovähennysmahdollisuus eikä matka ole kuluttajamyyntiä, josta johtuen matka ei ole kilpailu- ja kuluttajaviraston valmismatkavakuuden piirissä. Verottaja hyväksyy vähennyksen harkintansa mukaan.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd/Trio Travels, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) ja noudattaa kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan varauksen yhteydessä.

 

Kerää oma ryhmä Kerää porukka ja lähde matkalle
Kerää oma ryhmä

Omalla porukalla matkalle

Kutsu kaverisi mukaan ja räätälöidään juuri teidän porukan näköinen matka.

Kutsu Facebookissa

Lähetä ystävillesi kutsu sähköpostiin

MTK:n juhlamatka Irlantiin 2

9.-13.10.

1465 €

MTK:n ja Suomi 100 vuotta -juhlamatkalla tutustumme monipuolisesti Irlannin maatalouden eri puoliin. Vierailemme paikallisilla tiloilla ja saamme runsaasti tietoa mm. olosuhteista, tuotannosta sekä jatkojalostuksesta. Majoitumme Etelä-Irlannissa Tipperaryn kreivi-kunnassa, matkan loppuosan vietämme pääkaupungissa Dublinissa.