Kontiki

Pohjois-Karjalan metsänhoitoyhdistyksen Itävallan matkan aikana tutustumme alppialueen metsiin, metsänhoitoon, luonnonsuojeluun, metsien virkistyskäyttöön, bioenergiaan ja puunjalostukseen. Monipuoliset retkemme tutustuttavat meidät myös Itävallan upeaan luontoon, kulttuuriin sekä paikalliseen elämään. Matka tarjoaa mahdollisuuden vierailla myös Hitlerin Kotkanpesällä ja Mozartin hurmaavassa synnyinkaupungissa Salzburgissa. Matkalle voi tulla mukaan joko Joensuusta tai Helsingistä.

Matkaohjelma
23.9. lauantai
Kokoontuminen Joensuun lentokentälle, josta lähtee Finnairin reittilento Helsingin kautta Müncheniin. Lentoaikataulu on Joensuu- Helsinki klo 10:30-11:30 / Helsinki-München klo 16:15-17:50. Opas ja linja-auto ovat meitä vastassa lentokentällä, josta lähdemme kohti Itävaltaa ja Zeller-järven rannalla sijaitsevaa Zell am Seen viehättävää alppikaupunkia. Perillä majoitumme *** -hotelliin. (Hotel Steinerwirt tai vastaava. Hotel Steinerwirt on perinteinen itävaltalainen perhehotelli ja ravintola, joka on ollut toiminnassa jo vuodesta 1493. www.steinerwirt.com.) Majoittumisen jälkeen nautimme kevyen illallisen.

24.9.sunnuntai
Hotellin aamiainen. Lähdemme bussilla tutustumisretkelle Euroopan korkeimmille vesiputouksille Krimmliin. Näemme ja kuulemme, miten mahtavat luonnonvoimat ja vesimassat järjestävät vaikuttavan konsertin. Huomio kiinnittyy vesiputouksen aiheuttaman mikroilmaston vaikutuksesta alueen puustoon ja pintakasvillisuuteen. Maapohja peittyy sammalista ja puusto on sopeutunut runsaaseen kosteuteen. Maastossa ollaan parisen tuntia ja korkeusmetrejä tulee n. 250. Hyväkuntoiset voivat nousta putouksen vierellä kulkevaa polkua ylös asti, halutessaan voi jäädä myös alemmalle tasolle, josta näkee myös hyvin ympäröivän alueen. Tutustumme myös Hohe Tauernin kansallispuistokeskukseen, jossa saamme lisätietoa alueen luonnosta ja metsien hoidosta monikäyttö huomioiden. Nautimme päivän aikana yhteisen lounaan. Zell am Seehen palattuamme teemme opastetun kävelykierroksen keskustan alueella. Loppupäivä on vapaata aikaa.

25.9.maanantai
Aamiainen hotellilla, jonka jälkeen lähdemme tutustumaan lähialueen metsiin paikallisen metsäammattilaisen opastamina. Kuulemme metsien virkistyskäytöstä sekä ympäröivien metsien ja luontopolkujen hoidosta, painopiste on metsänhoidon ja matkailun yhteensovittamisessa. Vaellamme kauniissa alppimaisemassa ylä- tai alamäkeen, maastossa ollaan n. 4 tuntia. Palaamme takaisin hotellille iltapäivällä, jolloin on vuorossa Mhy:n ajankohtaisinformaatio. Illallinen hotellilla.

26.9. tiistai
Aamiaisen jälkeen lähdemme vierailulle paikalliselle sahalle. Sahan edustaja tutustuttaa meidät Itävallan metsien käyttöön, hoitoon ja hallintoon sekä sahan toimintaan. Sahalta jatkamme matkaamme bioenergialaitokselle, jossa kuulemme laitoksen toiminnasta ja bioenergian käytöstä Itävallassa. Matkan varrella pysähdymme kauniissa Maria Almin kylässä, jossa meillä on aikaa nauttia makumme mukaan paikallisravintolan palveluista. Palaamme iltapäivällä hotellille, loppupäivä on vapaata aikaa. Illallinen hotellilla.

27.9. keskiviikko
Vapaaohjelmainen päivä: Mahdollisuus tutustua omatoimisesti Zell am Seen kaupunkiin ja ympäröiviin luontopolkuihin TAI lisämaksusta kokopäiväretki Salzburgiin ja Hitlerin Kotkanpesälle 95 €/hlö
Retkikuvaus: Hotellin aamiaisen jälkeen lähdemme kokopäiväretkelle. Suuntaamme Saksan Alpeille kohti Kotkanpesää. Saksan kansallissosialistinen työväenpuolue rakennutti edustustilan eli nk. teehuoneen Hitlerille tämän 50-vuotislahjaksi. Kotkanpesään tutustumisen jälkeen ajamme kuvankauniiseen Salzburgiin, joka tunnetaan Mozartin syntymäkaupunkina. Historiallisessa keskustassa on lukuisia kauniita kirkkoja ja mielenkiintoisia museoita sekä hyvänä maamerkkinä linna 1000-luvulta. Kaupungissa on aikaa käydä ostoksilla sekä lounaalla tai vaikkapa maistaa alkuperäistä Sacher-kakkua. Illallinen hotellilla.

28.9.torstai
Aamiaisen jälkeen pääsemme tutustumaan paikalliseen pienyrittämiseen panimovierailulla. Raaka-aineena käsityönä valmistettavaan olueen käytetään itävaltalaista viljaa ja lähialueen vettä. Esittelyn jälkeen saamme pienet maistiaiset. Seuraavaksi suuntaamme upeisiin alppimaisemiin, Hohe Tauernin luonnonpuiston alueelle. Alhaalla laaksoissa niityt nousevat jokiuomista kunnes maisema muuttuu rinteillä lehti- ja havupuumetsiksi. Näemme rinnemetsien hoitoa. Noustessamme korkeammalle havainnoimme, miten puustoinen maisema muuttuu vähitellen ylängön laidunmaaksi ja edelleen karuksi kivikoksi ja viimein jäätiköksi. Retkemme huipentuu Hohe Tauernin luonnonpuiston alueelle. Näemme matkalla viehättävän Heiligenblutin alppikylän. Nousemme Itävallan korkeimmalla kulkevaa alppitietä aina n. 2500 metrin korkeuteen Franz Josefs Höhelle, josta voimme ihailla Itävallan korkeinta vuorta Grossglockneria (3798 m) ja jäätikkömaisemia. Saatamme nähdä myös Alppien eläimistöä. Illaksi palaamme hotellille, jossa odottaa illallinen.

29.9. perjantai
Aamiaisen jälkeen bussikuljetus kohti Münchenin lentokenttää, josta lento Helsinkiin lähtee klo 12:10. Perillä Helsingissä olemme klo 15:35. Jatkolento Joensuuhun lähtee kello 16:10 ja laskeutuu kello 17.10.

Pidätämme oikeuden muutoksiin. Matkan toteutuminen edellyttää 20 henkilön minimiryhmäkokoa.

Matkan hintaan ei sisälly matkavakuutusta, jonka ottamista suosittelemme jo matkan ennakkomaksun maksamisen jälkeen.

Metsänomistajalla on verovähennysmahdollisuus eikä matka ole kuluttajamyyntiä, josta johtuen matka ei ole kilpailu- ja kuluttajaviraston valmismatkavakuuden piirissä. Verottaja hyväksyy vähennyksen harkintansa mukaan.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd/Trio Travels, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) ja noudattaa kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan varauksen yhteydessä.

Kerää oma ryhmä Kerää porukka ja lähde matkalle
Kerää oma ryhmä

Omalla porukalla matkalle

Kutsu kaverisi mukaan ja räätälöidään juuri teidän porukan näköinen matka.

Kutsu Facebookissa

Lähetä ystävillesi kutsu sähköpostiin

Mhy P-Karjalan matka Itävaltaan

23.-29.9.

1585 € *)

Pohjois-Karjalan metsänhoitoyhdistyksen Itävallan matkan aikana tutustumme alppialueen metsiin, metsänhoitoon, luonnonsuojeluun, metsien virkistyskäyttöön, bioenergiaan ja puunjalostukseen. Monipuoliset retkemme tutustuttavat meidät myös Itävallan upeaan luontoon, kulttuuriin sekä paikalliseen elämään. Matka tarjoaa mahdollisuuden vierailla myös Hitlerin Kotkanpesällä ja Mozartin hurmaavassa synnyinkaupungissa Salzburgissa. Matkalle voi tulla mukaan joko Joensuusta tai Helsingistä.