Kontiki

Marokon rikkaaseen historiaan ovat jättäneet jälkensä roomalaiset, berberit, arabit ja viimeksi ranskalaiset, jotka hallitsivat Marokkoa vuoteen 1956 saakka. Maan rikas arkkitehtuuri ja ruokakulttuuri ovat käsitteitä maailmalla. Tämän kiertomatkan kohokohtia ovat UNESCOn maailmanperintökohteet: Djemaa el-Fna-aukio Marrakehissä, Essaouiran Medina eli vanha kaupunki ja El Jadidan vanha osa sekä Hassan II moskeija Casablancassa. Yövymme aidoissa marokkolaisissa Riadeissa. Näemme toivottavasti myös vuohet aterioimassa arganpuun oksillaMatkanjohtajana Marokkoon rakastunut Päivi Pekkala.

Matkaohjelma
2.12. lauantai | Matkapäivä

Klo 6.05 Lufthansan lento Münchenin kautta Marrakechin kansainväliselle lentokentälle, jossa vastassa paikallisopas. Kuljetus Riadiin, joka sijaitsee Mellahissa eli Vanhassa kaupungissa. Siitä on helppo lähteä omatoimisesti vaikkapa souk-basaarialueelle. Loppupäivä on vapaata omaa aikaa. Illallinen tarjoillaan Riadissa.

3.12. sunnuntai | Marrakech kaupunkikierros ja puutarha
Aamupalan jälkeen lähdemme kävellen opastetulle kaupunkikierrokselle, jossa tutustutaan Marrakechiin, ‘Etelän helmeen’. Marrakech on Marokon toiseksi vanhin kuninkaallinen kaupunki ja se on ollut kautta vuosisatojen merkittävä karavaanireittien risteys. Vierailemme Marrakechin kuuluisassa puutarhassa Jardin Majorellessa. Yli 300 erilaista kasvilajia käsittävän Jardin Majorellen loi ranskalainen taiteilija Jacques Majorelle 1920- ja 1930-luvuilla. Hän sai innoituksen puistoa leimaavaan kirkkaan siniseen rakennusten väriin ja arkkitehtuuriin berberikulttuurista ja Marokon luonnosta. Myöhemmin puutarhan omistivat Yves Saint Laurent ja Pierre Bergé. Yves Saint Laurentin tuhka on siroteltu puutarhaan.

Marrakechin kaunein palatsi Bahia Palace eli ‘Loisto’ sijaitsee Mellahin eli juutalaiskaupunginosan lähellä. Palatsi käsittää 150 huonetta, siellä asui visiiri Abu Ahmed haareminsa kanssa (4 vaimoa ja 24 jalkavaimoa). Käymme katsomassa korkeiden muurien suojassa olevia mahtavan Saadi-dynastian hautoja. Marrakechin kaupunkikuvaa hallitsee Koutoubian moskeija ja sen 1100-luvulla rakennettu minareetti, joka kohoaa 77 m korkeuteen. Koutoubian moskeija on lähellä Djemaa el-Fna -aukiota, joka on UNESCOn maailmanperintökohde. Aukio toimi 1000-luvun alussa mestauspaikkana, mutta tänä päivänä se kuhisee elämää aamusta yömyöhään: käärmeenlumoajia, poppamiehiä, käsien hennaajia, katuesiintyjiä ja soittajia. Aukiolta pääset vanhan kaupungin Medinan sokkeloiselle souk-basaarialueelle, joka on oivallinen ostospaikka.

Kierroksen aikana nautimme lounaaksi kameli-burgerit. Loppupäivä on vapaata omaa aikaa esim. tehdä ostoksia tai tutustua tarkemmin Marrakechin nähtävyyksiin.

4.12. maanantai | Ounagha – Essaouira
Aamupala Riadissa, jonka jälkeen jätämme Marrakechin ja lähdemme ajamaan Atlantin rantaa kohden. Ajamme pikkukaupunkien läpi ja lähestyessämme rannikkoa, näemme Marokon kuuluisat arganpuut. Arganpuun hedelmien siemenistä puristetaan arganöljyä, joka on iholle hyväksi, sillä se sisältää iholle välttämättömiä rasvahappoja ja runsaasti ihoa hoitavia E- ja A-vitamiineja. Marokon arganpuut ovat tulleet kuuluisiksi myös vuohista, jotka kiipeilevät puissa syöden niiden mehukkaita hedelmiä. Pysähdymme katsomaan arganpuissa kiipeileviä vuohia.

Jatkamme matkaa Ounaghassa sijaitsevalle `Val d’Argan´ viinitilalle, jossa on tilan viinien maistelua asiantuntijan johdolla. Val d´Argan viinitilan perusti Charles Mélia vuonna 1994. Hänen sukunsa tulee Algeriasta ja hän viettikin parikymmentä ensimmäistä elinvuottaan Pohjois-Afrikassa. Alku oli sanamukaisesti kivikkoinen ja vei neljä vuotta raivata maata, vetää sähköjä, perustaa rakennuksia ja rakentaa viinikellari sekä istuttaa Rhonesta tuotuja rypälelajikkeita kuten Grenache, Syrah, Clarette, Viognier ja Roussanne. Nykyään viinitila käsittää noin 50 hehtaaria ja vuosituotanto on noin 120 000 pulloa. Tila tuottaa valko-, puna- ja roseviinejä sekä myös Marokon omaa viiniä `Vin Gris´.  Val d´Argan on Marokon ensimmäinen rypäleitään orgaanisesti viljelevä viinitila ja se on saavuttanut EU-sertifikaatin. Tilalla käytetään traktorin sijasta kamelia, joka on muutenkin hyvin sopeutunut kuumaan ilmaan. Viinitilavierailun jälkeen ajamme noin 20 km päässä olevaan Essaouiraan, jossa nautimme lounaan ja maistelemme viinitilan viinejä.

Majoitumme Essaouiran vanhassa kaupungissa sijaitsevaan historialliseen Riadiin, jonka rakennutti rikas kauppias 1700-luvulla perheensä asunnoksi. Riadissa on edelleen nähtävissä maurilainen arkkitehtuuri esim. sisäpihoissa vaikka se muuten onkin täysin restauroitu. Riad sijaitsee lähellä merenrantaa ja sieltä on lyhyt kävelymatka souk-basaarialueelle. Loppupäivä on vapaata omaa aikaa tutustua kaupunkiin.

5.12. tiistai | Essaouira kaupunkikierros
Aamupala tarjoillaan Riadissa. Tämän jälkeen lähdemme opastetulle kaupunkikierrokselle. Essaouira eli ` Hyvin suunniteltu´ sijaitsee Atlantin rannikolla ja se on muodostunut suojaisan luonnonsataman ympärille. Essaouira on toiminut kauppapaikkana jo 700–500-luvulla eKr., mutta kukoistava kauppakaupunki siitä tuli vasta 1700-luvulla. Kaupankäynti alkoi kuitenkin kuihtua seuraavien vuosisatojen aikana, mutta Marokon itsenäistyttyä Ranskasta vuonna 1956 Essaouira nousi uudestaan tunnettuuteen: tällä kertaa hippien ja taiteilijoiden keskuudessa. Sanotaan, että Essaouirassa ovat vierailleet mm. Jimi Hendrix, Cat Stevens ja Frank Zappa. Tänä päivänä Essaouira on tunnettu pitkästä hiekkarannastaan, joka houkuttelee erityisesti laine- ja purjelautailijoita.

Kaupungin tunnetuin nähtävyys on muurin ympäröimä Medina eli vanha kaupunki, joka on UNESCOn maailmanperintökohde. Se on hyvin säilynyt ja hieno esimerkki 1700-luvun lopun eurooppalaisten sotilasarkkitehtuurin sääntöjen mukaan rakennetusta linnoituskaupungista. Medinan nähtävyyksiä ovat esim. Bab Marrakech -bastioni eli ulkonema muurista, sataman Skala du Port -linnoitus sekä Ben Youssefin ja Kasbahin moskeijat ja synagogat. Kaupunkikierroksella maistelemme hunajaa sekä juustoja ja vierailemme paikallisella torilla.

Kierroksen jälkeen loppupäivä on vapaata omaa aikaa vaikkapa istahtaa johonkin lukuisista kahviloista, tehdä ostoksia tai nauttia pitkistä hiekkarannoista Atlantin rannikolla.

6.12. keskiviikko | El Jadida – Casablanca
Aamupala tarjoillaan Riadissa. Jätämme Essaouiran ja ajamme Atlantin rannikkoa seuraillen kohti Casablancaa. Saavumme El Jadidan rannikkokaupunkiin, jonka merenrantalinnoitus on UNESCOn maailmanperintökohde. Portugalilaiset perustivat Mazagan (nyk. El Jadida) kaupungin linnoituksen suojiin 1500-luvun alussa. Linnoituskaupungilla oli suuri merkitys, koska se sijaitsi merkittävän kauppareitin varrella Intian ja Euroopan välissä. Arkkitehtuurissa ja asemakaavassa onkin nähtävissä sekä eurooppalaisia että marokkolaisia vaikutteita. Portugalilaisten lähdön jälkeen kaupunki autioitui, kunnes marokkolaiset kunnostivat ja herättivät sen jälleen henkiin 1800-luvun puolivälissä. Tässä yhteydessä portugalilainen kaupungin nimi Mazagan muutettiin El Jadidaksi, joka tarkoittaa `Uusi´. Jatkamme matkaa vielä noin 100 km Casablancaan ja näemme tämän upean kaupungin, joka on kuuluisa Humprey Bogartin ja Ingrid Bergmanin elokuvasta. .

Majoittuminen Casablancassa hotelliin. Illalla kokoonnumme yhteiselle läksiäisillalliselle. Casablanca on suuri kaupunki, mutta vanhan kaupungin keskusta on melko pieni ja siellä on vaivaton suunnistaa kävellen.

7.12. torstai | Casablanca ja kotimatka
Aamupala hotellissa, jonka jälkeen luovutamme huoneet. Lähdemme vierailemaan Hassan II moskeijaan, joka on Casablancan maamerkki. Moskeija valmistui vuonna 1993 Atlantin rannalle ja se kuuluu maailman suurimpien moskeijoiden joukkoon: sisälle mahtuu 25 000 ja pihalle 80 000 ihmistä. Minareetin huipulla oleva lasersäde osoittaa iltaisin suunnan Mekkaan. Pääsemme tutustumaan sisälle moskeijaan englanniksi opastetulla kierroksella. Kierroksen jälkeen suuntaamme takaisin Marrakechiin Menaran kansainväliselle lentokentälle ja aloitamme kotimatkan klo 15.30 Frankfurtin kautta. Suomeen saavumme klo 00.45 perjantain 8.12. puolella.

Lennot
2.12. LH2467  Helsinki-München                 klo 06.05-07.45
2.12. LH 676   München – Marrakech          klo 09.05-11.50
7.12. LH1333  Marrakech – Frankfurt          klo 15.30-20.15
7.12. LH 854   Frankfurt – Helsinki               klo 21.15-00.45+1

Majoitus
Marrakechissa
ja Essaouirassa yövymme upeissa aidoissa marokkolaisissa Riadeissa, jotka olivat aikoinaan varakkaiden perheiden koteja. Nykyisin Riadit ovat luksusmajataloja, joissa huoneet on täysin nykyaikaistettu, mutta sisustuksessa on säilytetty aito marokkolainen leima. Kadulle päin on hyvin vaatimaton ovi, mutta sisälle astuttaessa avautuu vehreä sisäpiha, jossa saattaa solista suihkulähde ja kasvaa puita. Riadeissa tarjotaan aamiaista sekä päivällistä ja tämä on hyvä mahdollisuus tutustua marokkolaiseen keittiöön.

Casablanca
Oum Palace Hotel & Spa
**** 12 Rue Kamal Mohamed, Casablanca 20000
Hotellilla hyvä sijainti vain lyhyen kävelymatkan päässä medinasta. Huoneissa on perusmukavuuksien lisäksi tv ja ilmastointi. Hotellissa on kaksi ravintolaa, spa -ja wellness keskus, matkamuistomyymälä ja WiFi.

Käytämme kokonaishinnoittelua, jolloin matkan hintaan sisältyy kaikki oleellinen. Hintaan ei lisätä toimitus- tai palvelumaksuja. Hinnat sisältävät verot.

Hinnat perustuvat kesäkuussa 2017 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan toteutuminen edellyttää ryhmän minimikokoa 20.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Lisätietoa matkan maksamisesta luottokortilla
Verkkokaupassa matkan voi maksaa luottokortilla (Visa, MasterCard tai Amex). Ennakkomaksu maksetaan heti varauksen yhteydessä ja loppumaksu eräpäivänä. Varauksesta saatte sähköpostiinne vahvistuksen, jos-sa on myös linkki loppumaksun maksamista varten. Sähköpostitse tehdyistä varauksista lähetämme laskut pankkisiirtolomakkeina. Jos matkan haluaa maksaa luottokortilla (Visa, MasterCard tai Amex), veloitus tehdään NETs (entinen Luottokunta) puhelinmyyntinä. Nets veloittaa palvelumaksuna 2%+alv. maksettavasta summasta, joka lisätään matkan hintaan. Veloitus hoidetaan puhelimitse Kon-Tiki Toursin toimiston kanssa.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismat-ka-ehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reitti-lentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä ja verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/

 

Kohokohdat
  • Marrakech
  • Essaouira
  • Casablanca
  • UNESCOn maailmanperintökohteet
  • ruokakulttuuri
Kerää oma ryhmä

Omalla porukalla matkalle

Kutsu kaverisi mukaan ja räätälöidään juuri teidän porukan näköinen matka.

Kutsu Facebookissa

Lähetä ystävillesi kutsu sähköpostiin

Marokon kiertomatka

2.-7.12.

1625 /1675

Marokon rikkaaseen historiaan ovat jättäneet jälkensä roomalaiset, berberit, arabit ja viimeksi ranskalaiset, jotka hallitsivat Marokkoa vuoteen 1956 saakka. Maan rikas arkkitehtuuri ja ruokakulttuuri ovat käsitteitä maailmalla. Tämän kiertomatkan kohokohtia ovat UNESCOn maailmanperintökohteet: Djemaa el-Fna-aukio Marrakehissä, Essaouiran Medina eli vanha kaupunki ja El Jadidan vanha osa sekä Hassan II moskeija Casablancassa. Yövymme aidoissa marokkolaisissa Riadeissa. Näemme toivottavasti myös vuohet aterioimassa arganpuun oksillaMatkanjohtajana Marokkoon rakastunut Päivi Pekkala.