Kontiki
Kon-Tikin matkalla: Etelä-Afrikka

Tämä matka on sinulle, joka olet ehkä jo käynyt Etelä-Afrikassa ja ihastunut maahan. Mielenkiintoisessa matkaohjelmassa on kaksi erilaista safaria, zulu-kulttuuria, Lohikäärmevuoret, Lesotho ja Etelä-Afrikan itärannikolla sijaitseva Durban, jonka vetonauloja ovat subtrooppinen ilmasto, lämmin merivesi ja surffaajien suosimat pitkät hiekkarannat keskellä kaupunkia. Matkanjohtajana on suomalainen Afrikka-expertti Jannika von Wielligh.

Matkaohjelma
1.12. perjantai | Matka alkaa illalla

Turkish Airlinesin lento Helsingistä lähtee klo 18.15. lennon vaihto Istanbulin kentällä ja jatkolento yön yli Durbaniin (sama aikavyöhyke kuin Suomessa).

2.12. lauantai | Saapuminen St.Luciaan
Saapuminen klo 13.40 Kings Shaka lentokentälle Durbanissa, suomalainen matkanjohtaja ryhmää vastassa, kuljetus ja majoittuminen Amazulu Lodgeen St Luciaan, yhteinen illallinen. Majoitus www.amazululodge.com/

3.12. sunnuntai |  2 x safari St Lucia ja Hluhluwe
Aamiaisen jälkeen lähdemme veneellä safarille St Lucian järvelle, näemme mm. virtahepoja ja krokotiilejä. Vapaa aikaa nauttia St Lucian tunnelmasta.
www.heritagetoursandsafaris.com/hluhluwe-umfolozi-day-safari/hippo-crocodile-boat-safari-st-lucia/
Iltapäivällä lähdemme Hluhluwe kansallispuistoon 3 tunnin safarille avojeepeissä. Näemme mm. leijonia, kiraffeja, elefantteja, sarvikuonoja, seeproja, puhveleita ja pahkasikoja. Majoittuminen Dumazulu Lodgeen ja yhteinen illallinen. www.goodersonleisure.co.za/gooderson-dumazulu-lodge-amp-traditional-village

4.12. maanantai  | Zulu-kulttuuria ja saapuminen Durbaniin
Aamiainen. Tutustumme zulu-kulttuuriin zulu-alueella: maistelemme paikallista zulu-olutta, tapaamme paikallisen lääkemiehen (sangoman), näemme miten paikalliset tekevät käsitöitä, miten he asuvat, tanssivat. Lounas päivän aikana.

Kuljetus Durbaniin ja majoittautuminen 2 yöksi lämpimän Intian valtameren rannalle Holiday Inn Express Umhlangaan. Hotelli sijaitsee 10 km päässä Durbanin ydinkeskustasta, jonne pääsee edullisesti taksilla. www.hiexhotels.co.za/holiday-inn-express/hotels/durban—umhlanga/accommodation.php

5.12. tiistai | Durban
Aamiainen. Vapaa aikaa viettää rannalla, hotellin uima-altaalla tai tutustua ominpäin Durbaniin. Paikallisten suosiman lomakohteen monikulttuurisuus takaa virkistävän kaupunkiloman. Durban on erikoinen sekoitus Intiaa, siirtomaahistoriaa ja modernia Etelä-Afrikkaa, kaupungissa on myös japanilainen puutarha ja krokotiilipuisto sekä vahva art deco -rakennuskulttuuri.

6.12. keskiviikko | Lohikäärmevuoret
Aamiaisen jälkeen matkamme jatkuu ja tutustumme maailmanperintökohteisiin kuuluviin Lohikäärmevuoriin Giants Castlen riistansuojelualueella, teemme 3 km vaelluksen, tutustumme alueen luoliin ja bushmann-maalauksiin. Lounas ja vierailu Nelson Mandelan vangitsemispaikassa. Majoittuminen ja yhteinen illallinen. Majoitus 2 yötä Drakensberg Gardens Resort, www.goodersonleisure.co.za/gooderson-drakensberg-gardens-golf-and-spa-resort/

7.12 torstai | Lesotho
Aamiaisen jälkeen matka jatkuu Lesothoon. Lesothon kuningaskunta eli Lesotho on vuoristoinen sisämaavaltio eteläisessä Afrikassa. Maa on kokonaan Etelä-Afrikan ympäröimä enklaavi. Suurin osa kuningaskunnan yli kahdesta miljoonasta asukkaasta on sothoja. Lesotho on hyvin suurelta osin sidoksissa Etelä-Afrikkaan. Lähes puolet aikuisista lesotholaismiehistä on töissä Etelä-Afrikassa valkoisten farmeilla. Nousemme Sani Pass-reittiä ja pääsemme ihailemaan upeita maisemia huipulta, lounas Sani Top lodgessa sekä käynti Basotho-kylässä. Paluu iltapäivällä takaisin majoituspaikkaan. Vapaa aikaa ja yhteinen illallinen.

8.12 perjantai | Durban
Kuljetus takaisin Durbaniin, ajomatkaa noin 3h, lounas matkan varrella, iltapäivä vapaata, yhteinen illallinen.

9.12 lauantai | Durban ja kotimatka
Huoneen luovutus, aikaa vielä hetken rentoutua ennen kuljetusta lentokentälle. Kotimatka alkaa klo 16.35 lennolla.

10.12. sunnuntai | Kotiin paluu
Saavumme Suomeen klo 12.10.

Hinnat perustuvat kesäkuussa 2017 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin. Matkan toteutuminen edellyttää ryhmän minimikokoa 16.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine-, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Suomen kansalainen saa oleskella Etelä-Afrikassa turistina viisumitta enintään 90 päivää. HUOM! Passin tulee olla voimassa vähintään 30 päivää aiotun oleskelun jälkeen.

Alaikäisten lasten kanssa matkustaessa kannattaa huomioida, että Etelä-Afrikan viranomaiset vaativat maahan tultaessa esittämään virallisen laillistetun asiakirjan perhesuhteista sekä, jos lapsi matkustaa vain toisen huoltajansa kanssa, toisen huoltajan kirjallisen suostumuksen.

Lisätietoa matkan maksamisesta luottokortilla
Verkkokaupassa matkan voi maksaa luottokortilla (Visa, MasterCard tai Amex). Ennakkomaksu maksetaan heti varauksen yhteydessä ja loppumaksu eräpäivänä. Varauksesta saatte sähköpostiinne vahvistuksen, jossa on myös linkki loppumaksun maksamista varten.

Sähköpostitse tehdyistä varauksista lähetämme laskut pankkisiirtolomakkeina. Jos matkan haluaa maksaa luottokortilla (Visa, MasterCard tai Amex), veloitus tehdään NETs (entinen Luottokunta) puhelinmyyntinä. Nets veloittaa palvelumaksuna 2%+alv. maksettavasta summasta, joka lisätään matkan hintaan. Veloitus hoidetaan puhelimitse Kon-Tiki Toursin toimiston kanssa.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatka-ehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä ja verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/

Kohokohdat
  • Safari ja eläimet
  • Lesotho
  • Lohikäärmevuoret
  • Durban
  • Intian valtameren rannikko
Kerää oma ryhmä

Omalla porukalla matkalle

Kutsu kaverisi mukaan ja räätälöidään juuri teidän porukan näköinen matka.

Kutsu Facebookissa

Lähetä ystävillesi kutsu sähköpostiin

Etelä-Afrikan itärannikko

1.-10.12.

2950 €/3000 €

Tämä matka on sinulle, joka olet ehkä jo käynyt Etelä-Afrikassa ja ihastunut maahan. Mielenkiintoisessa matkaohjelmassa on kaksi erilaista safaria, zulu-kulttuuria, Lohikäärmevuoret, Lesotho ja Etelä-Afrikan itärannikolla sijaitseva Durban, jonka vetonauloja ovat subtrooppinen ilmasto, lämmin merivesi ja surffaajien suosimat pitkät hiekkarannat keskellä kaupunkia. Matkanjohtajana on suomalainen Afrikka-expertti Jannika von Wielligh.