Kontiki
Kon-Tikin matkalla Espanjassa: auringonkukat

Vietä hiihtoloma 17.-24.2. valohoidossa Espanjan Aurinkorannikolla. Fuengirolassa on aktiivinen suomalainen yhteisö. Centro Finlandia ja suomalainen kirkko ovat lähellä ja palvelua voit saada suomeksi ravintoloissa ja kaupoissa. Asut suositussa 4-tähden hotellissa lyhyen kävelymatkan päässä rannasta, palveluista ja rautatieasemasta, josta on helppoa tehdä junalla omatoimisesti päiväretkiä Malagaan. Tarjoamme myös  lisämaksullisia retkiä, näiden varaukset lähempänä matkan ajankohtaa.

Matkaohjelma
17.2. l
auantai  | Saapuminen Fuengirolaan
Suora lento Malagaan klo 09.45-13.30 (aikaero -1 tunti). Opas ja bussi vastassa lentoasemalla. Kuljetus Fuengirolan keskustaan hotelliin. Opastettu kävelykierros alueella, jossa suomalaiset ovat perustaneet yrityksiä ja Suomi-keskuksen. Lähitienoot esim. supermarketit, pankkiautomaatit, apteekit ja Centro Finlandia tulevat tutuksi. Kierroksen aikana nautimme tervetulojuoman ja tapaksia.

18.-23.2. joko vapaa aikaa/omaa ohjelmaa tai valinnaiset lisämaksulliset retket, jotka voi varata ja valita lähempänä matkan ajankohtaa. Kansainvälisten retkien lisäksi saatavilla myös suomenkielisen oppaan opastamia retkiä.

Retkivalikoima lisämaksusta:
Malagan retki ja lounas
Lähdemme suomalaisen oppaan johdolla paikallisjunalla Picasson kotikaupunkiin Malagaan. Teemme kävelykierroksen vanhan kaupungin kauniisti restauroiduilla kaduilla ja kujilla. Vapaa aikaa, jolloin voi vaikka vierailla kaupungin monumentaalisessa katedraalissa, shoppailla tai vain istua ja nauttia kaupungin tunnelmasta. Uudistetulle satama-alueelle johtava rantabulevardi on suosittu kävelijöiden keskuudessa. Malagan museotarjonta on huippuluokkaa, suosittuja ovat mm Picasso museo vanhassa kaupungissa ja uusi Pompidou keskuksen pop-up museo, jossa on esillä noin sata teosta Pompidoun kokoelmista muun muassa Pablo Picassolta, Tony Ourslerilta, Frida Kahlolta, Francis Baconilta ja Sophie Callelta. Uusin tulokas Malagan museo tarjoaa sekä arkeologisia aarteita että taideaarteita. Yhteinen lounas päivän aikana. Hinta sisältää suomenkielisen oppaan palvelut ja junamatkat, kaupunkikierroksen kävellen, lounaan ja verot.

Sevilla, Andalusian maakunnan romanttinen pääkaupunki
Andalusian pääkaupunkiin Sevillaan liittyy lukuisia asioita, jotka ovat olennaisia espanjalaisuudelle. Sevilla on paitsi Andalusian, myös flamencon ja härkätaistelun todellinen pääkaupunki. Maurien jälki näkyy Sevillassa edelleen ja yksi kaupungin viehätyksistä onkin kahden kulttuurin sekoituksessa. Parhaiten tämä näkyy kaupungin tärkeimmässä monumentissa, 1300-luvulta peräisin olevassa Alcázar-linnoituksessa (www.patronato-alcazarsevilla.es). Sevillan katedraalin torni La Giralda on entisen moskeijan 98 metriä korkea torni, joka on peräisin 1100-luvulta. Torni säilytettiin, kun moskeijan paikalle rakennettiin kristittyjen kirkko. Goottilainen katedraali on Espanjan suurin pyhättö ja kolmanneksi suurin kirkko koko kristityssä maailmassa. Lisäksi teemme kävelykierroksen Santa Cruzin kaupunginosan kapeilla kaduilla. Hinta sisältää suomenkielisen oppaan palvelut ja kuljetukset retken ajan, kaupunkikierroksen, lounaan, pääsymaksut käyntikohteisiin ja verot.

Cordoba, kalifien kaupunki
Lähdemme tutustumaan kalifien kaupunkiin Córdobaan, joka arabien hallituskaudella kohosi kukoistuksensa huipulle; siitä tuli lähes koko niemimaan kattavan valtakunnan, ensin vuonna 756 emiirikunnan ja, Abd-al-Rahman III:n aikana 900-luvulla, kalifikunnan pääkaupunki Córdoban vanhan kaupungin sokkeloisilla kujilla tunnelma on kuin myyttisessä itämaisessa kaupungissa. Kierroksemme aikana näemme mm. arabien aikaisen vesipyörän ja myllyjä, roomalaisen sillan, Alcázar-linnoituksen ja monta muuta menneen maailman ihmettä nykyajan elämän keskellä. Vanhan kaupungin kierroksen jälkeen vierailemme Córdoban kuuluisassa moskeijassa. Yli tuhat vuotta vanha mahtipontinen rakennelma sai valtavat mittansa useampien vallanpitäjien suorittamien laajennusten myötä. Myöhemmin kristityt sijoittivat sinne oman päätemppelinsä, goottilaisen katedraalin. Hinta sisältää kuljetukset tilausbussilla, lounaan, pääsymaksun katedraali-moskeijaan ja sen virallisen oppaan palvelut (ei suomeksi) ja verot.

Marbellan vanhakaupunki ja Mondan oliivikylä
Lähdemme tilausbussilla kohti Marbellan kaupunkia, jonka vanhan kaupungin sydämessä avautuu kaunis appelsiiniaukio. Aamiaisen aikaan paikallisilla on tapana istuskella aukion kahviloissa ja maistella churroja, espanjalaisia perinteisiä  munkkitankoja. Vietämme kiireettömän hetken nauttien appelsiinipuiden ja aukiota ympäröivän arkkitehtuurin kauneudesta, tietysti perinteisesti churroja maistellen. Vapaata aikaa tutustua vanhan kaupungin kapeisiin kujiin, jotka ovat  yllätyksiä täynnä.  Hurmaavia pieniä putiikkeja ja käsityöliikkeitä, joissa on aikaa tehdä löytöjä. Käymme myös kurkistamassa Marbellan rantabulevardille, jonne meidät johdattaa Salvador Dalin veistokset. Jatkamme matkaa kauniille Sierra de la Nievesin vuoristoaluelle, joka on kuuluisa maisemistaan ja oliiviöljystään. Menemme idylliseen Mondan kylään, jossa vierailemme pienellä tilalla, jonka pääartikkelit ovat appelsiinit ja oliivipuut. Teemme pienen kierroksen tilalla ja kuulemme miten oliivienkeruu tapahtuu. Tilan espanjalaiset omistajat loihtivat meille herkullisen aterian, jonka nautimme kauniiden maisemien ympäröimänä. Hinta sisältää suomenkielisen oppaan palvelut ja kuljetukset retkipäivän ajan, 3-ruokalajin lounaan ruokajuomineen sekä verot.

Ronda ja viinitila
Rondan historiallinen n. 35 000 asukkaan vuoristokaupunki on Espanjan vanhimpia kaupunkeja ja se tunnetaan erityisesti Espanjan vanhimmasta härkätaisteluareenasta. Ronda sijaitsee ainutlaatuisella paikalla sisämaan vuoristossa reilun 700 metrin korkeudessa. Ajamme sinne kiemurtelevaa serpentiinitietä pitkin. Kaupunki on levittäytynyt 100 metriä syvän joen muodostaman rotkon molemmille puolille. Rotkon ylittävät kolme siltaa yhdistävät kaupungin uuden ja vanhan osan, silloista kaunein on 1700-luvun lopulla rakennettu Puente Nuevo (Uusi silta).

Tutustumme Rondan vanhaan keskustaan kävelykierroksella, jonka jälkeen jatkamme matkaa viinitilalle. Viinitilalla tutustumme tilan tuotantoon, maistelemme tilan tuotteita ja nautimme maukkaan maalaislounaan. Lounaan jälkeen paluu hotellilla Fuengirolaan. Hinta sisältää suomenkielisen oppaan palvelut ja kuljetukset tilausbussilla, sisäänpääsymaksut monumetteihin Rondassa, viinitilavierailun maistiaisineen, 3-ruokalajin lounaan ruokajuomineen ja verot.

Nerja tippukiviluolat ja Frigiliana
Nerjan  kaunis rantakaupunki sai kuuluisuutta maailmalla tippukiviluolillaan, jotka löydettiin vuonna 1959 sattumalta viiden pojan toimesta. Euroopan kauneimpiin tippukiviluoliin tutustuminen ja Nerjan kaupungin  pienet kujat ihastuttavat  tunnelmallaan ja päivän kruunaa  vierailu Frigilianan kylässä, joka sijaitsee 300 metrin korkeudessa merenpinnasta. Kylä on  voittanut useasti  Andalusian kauneimman kylän arvonimen. Hinta sisältää kuljetukset ja 3-ruokalajin luonaan ruokajuomineen, sisäänpääsyn luoliin sekä verot.

24.2. lauantai |  Paluumatka
Kuljetus Malagan lentokentälle, josta suora lento Helsinkiin klo 14.30-20.15.

Lennot
SK4307 17.2. Helsinki – Malaga          klo 09.45-13.30
SK4308 24.2. Malaga – Helsinki          klo 14.30-20.15

Majoitus
Hotel Ilunion Fuengirola****
Paseo Marítimo Rey de España, 87 29640 Fuengirola Málaga
www.ilunionfuengirola.com

Ilunion Fuengirola on moderni 4-tähden hotelli rantabulevardin varrella, venesataman ja purjehdusklubin lähettyvillä. Los Bolichesin rautatieasemalle on vain 300 m matka, joten omatoimisesti pääsee helposti junalla esim. Malagaan ja lähikaupunkeihin. Hotellissa on 180 isoa ja valoisaa huonetta. Kaikkien huoneiden varustukseen kuuluu pieni parveke, internet yhteys (WI-FI), satelliitti TV, ilmastointi, minibaari puhelin sekä hiustenkuivaaja. Hotellissa on ulkouima-allas, kahvila, ravintola, internet-piste sekä kaksi isoa kokoustilaa.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Hintaan ei lisätä toimitus- ja palvelumaksuja. Hinnat sisältävät verot. Matkan hinta edellyttää vähintään 20 hengen ryhmäkokoa.

Maksuehto  Ennakkomaksu 300 € / hlö, loppumaksu 6 viikkoa ennen matkan alkua.

Ryhmämatkasta poikkeavien yksittäisten matkustajien lento -tai majoitusvarauksien ym. palveluiden muutoksista veloitamme 100 € muutoskulut / muutos ja lisäksi palveluntarjoajien perimät kulut.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Lisätietoa matkan maksamisesta luottokortilla
Verkkokaupassa matkan voi maksaa luottokortilla (Visa tai MasterCard). Ennakkomaksu maksetaan heti varauksen yhteydessä ja loppumaksu eräpäivänä. Varauksesta saatte sähköpostiinne vahvistuksen, jossa on myös linkki loppumaksun maksamista varten. Sähköpostitse tehdyistä varauksista lähetämme laskut pankkisiirtolomakkeina. Jos matkan haluaa maksaa luottokortilla (Visa tai MasterCard), veloitus tehdään NETs (entinen Luottokunta) puhelinmyyntinä. Nets veloittaa palvelumaksuna 2%+alv. maksettavasta summasta, joka lisätään matkan hintaan. Veloitus hoidetaan puhelimitse Kon-Tiki Toursin toimiston kanssa.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatka-ehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä ja verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/

Kerää oma ryhmä

Omalla porukalla matkalle

Kutsu kaverisi mukaan ja räätälöidään juuri teidän porukan näköinen matka.

Kutsu Facebookissa

Lähetä ystävillesi kutsu sähköpostiin

Espanjan Aurinkorannikko

17.-24.2.

1130€/1180€

Vietä hiihtoloma 17.-24.2. valohoidossa Espanjan Aurinkorannikolla. Fuengirolassa on aktiivinen suomalainen yhteisö. Centro Finlandia ja suomalainen kirkko ovat lähellä ja palvelua voit saada suomeksi ravintoloissa ja kaupoissa. Asut suositussa 4-tähden hotellissa lyhyen kävelymatkan päässä rannasta, palveluista ja rautatieasemasta, josta on helppoa tehdä junalla omatoimisesti päiväretkiä Malagaan. Tarjoamme myös  lisämaksullisia retkiä, näiden varaukset lähempänä matkan ajankohtaa.