Kontiki

Kaamosta karkuun Kreikkaan? Tervetuloa Senioriopettajalehden matkalle Ateenaan 23.-27.10.
Ateena on Kreikan pääkaupunki ja samalla talouden, politiikan ja kulttuurin keskus. Akropolis-kukkula on yksi Euroopan vierailluimmista nähtävyyksistä ja kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Vaikka Ateenaan liitetäänkin vahvasti historian siipien havina,on kaupunki myös vilkas ja nykyaikainen. Matkan aikana tutustumme myös kauniisiin Ateenan lähisaariin ja teemme koko päivän retken Peloponnesokselle. Tervetuloa mukaan matkalle sivistyksen kehtoon!

Matkaohjelma
23.10. maanantai

Suora Aegean lento Helsingistä Ateenaan klo 17.45–21.25. Lennolla tarjoillaan lämmin ateria. Ateenan lentokentällä on suomenkielinen opas vastassa, kuljetus hotelliin.

 24.10. tiistai: Akropolis ja museo, Agora
Aamiaisen jälkeen lähdemme oppaan johdolla Akropoliin uuteen moderniin museoon ja tutustumme sen upeisiin kokoelmiin mm. Karyatides naispatsaat, Akropoliin päätykolmio sekä laaja kokoelma klassisen ajan mestarillisia veistoksia ja keramiikkaa. Museon jälkeen nousemme Ateenan maamerkkinä tunnetun Akropolis kukkulan huipulle, jossa sijaitsevat Parthenon, Athene Niken temppeli, Herodes Atticuksen odeion, Dionysoksen teatteri sekä Propylaian ja Erechtion sulavalinjaiset temppelit. Ne edustavat klassisen kauden mestariteoksia koko komeudessaan. Akropolis valittiin Unescon maailmanperintöluetteloon vuonna 1987. Näemme myös Areopagin kallion, jossa mm. Apostoli Paavali piti kuuluisan puheensa tuntemattomasta jumalasta 54 jKr. Tutustumme muinaiseen Agoraan, jossa on lukuisia hyvin säilyneitä muistomerkkejä, Hefaistoksen temppeli sekä Attaloksen stoa, joka toimi kauppapaikkana. Päätteeksi nautimme meze lounaan, jonka jälkeen on vapaa aikaa tutustua kaupunkiin omin päin ja tehdä ostoksia tai palata hotellille rentoutumaan.

25.10. keskiviikko: Päiväristeily Hydra, Poros ja Aigina
Aamiaisen jälkeen aikainen lähtö klo 07.20 päiväristeilylle oppaan kanssa. Tutustumme kolmeen Ateenan lähisaareen: Hydraan, Porokseen sekä Aiginaan. Hydra on jetsetien saari, paikka missä Leonard Cohen asui ja sai inspiraatiota. Poros on pieni ja vehreä saari Peloponnesoksen kyljessä ja Aigina on taas tunnettu maittavista pistaasi-pähkinöistään. Lounas päivän aikana laivalla. Takaisin Ateenaan palaamme illalla.

26.10. torstai: Kokopäivän retki Peloponnesokselle
Aamiaisen jälkeen lähtö oppaan kanssa kokopäiväretkelle Peloponnesokselle. Pysähdys kuuluisalla Korintin kanavalla, josta jatkamme kohti Epidauruksen amfiteatteria, joka on maailmankuulu huikeasta akustiikastaan. Vierailemme paikallisella luomu-oliivitilalla, jossa saamme hyvän kuvan Välimeren vihreän kullan eli oliiviöljyn tuotannosta. Yritys valmistaa laadukasta luomuoliiviöljyä ja oliivikosmetiikkaa, joita on mahdollisuus ostaa myös kotiin viemisiksi. Jatkamme matkaa Kreikan entiseen pääkaupunkiin Nafplioon ja tutustumme sen idylliseen vanhaan kaupunkiin. Lounas päivän aikana. Olemme takaisin Ateenassa alkuillasta, yhteinen läksiäisillallinen.

27.10. perjantai
Aikainen aamiainen ja kuljetus lentokentälle, josta suora paluulento Helsinkiin klo 09.15–13.00.

Majoitus koko matkan ajan:
Hotelli Parthenon ***+ 6, Makri, 11742 Athens

Suosittu ja viihtyisä hotelli historiallisessa vanhassa kaupungissa, Akropolis museon läheisyydessä. Plakan idyllinen vanha kaupunki kortteleineen sijaitsee vain parin sadan metrin päässä hotellista. Akropoliille johtava autoton leveä kävelykatu viihtyisine tavernoineen alkaa käytännössä hotellin vierestä. Hotellissa on ravintola ja kokoustilat. Valoisat hillityin värisävyin sisustetut huoneet, joissa ilmastointi, tallelokero, LCD tv, minijääkaappi, kylpyhuone, ilmainen wi-fi. Lähin metro: Akropoli 50 m päässä hotellista. Bussilta noin 50 metrin kävely kävelykatua pitkin hotellille.

Matka edellyttää normaalia liikuntakykyä.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan.

Pidätämme oikeudet mahdollisiin hinta-, aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin. Pidätämme myös oikeuden Kon-Tiki Toursista riippumattomista syistä tehtävään hinnantarkastukseen esim. polttoaine, viranomais- tai lentoverokustannusten noustessa.

Matkan toteutuminen edellyttää 20 hengen ryhmäkokoa.

Lisätietoa matkan maksamisesta luottokortilla
Verkkokaupassa matkan voi maksaa luottokortilla (Visa tai MasterCard) kokonaan rastittamalla kohta maksun yhteydessä tai vain ennakkomaksu, jolloin verkkokaupasta tulostuu loppulasku pankkisiirtona. Sähköpostitse/puhelimitse tehdyistä varauksista lähetämme laskut pankkisiirtolomakkeina. Jos matkan haluaa maksaa luottokortilla (Visa tai MasterCard), veloitus tehdään NETs (entinen Luottokunta) puhelinmyyntinä. Nets veloittaa palvelumaksuna 2%+alv. maksettavasta summasta, joka lisätään matkan hintaan. Veloitus hoidetaan puhelimitse Kon-Tiki Toursin toimiston kanssa.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) ja noudattaa kaikkia matkailualan yleisiä valmismatkaehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan varauksen yhteydessä.

Kohokohdat
  • Akropolis ja Agora
  • Saaret ja Välimeri
  • Korintin kanava
  • Peloponnesos
Kerää oma ryhmä

Omalla porukalla matkalle

Kutsu kaverisi mukaan ja räätälöidään juuri teidän porukan näköinen matka.

Kutsu Facebookissa

Lähetä ystävillesi kutsu sähköpostiin

Ateena ja Peloponnesos

23.-27.10.

1150 €

Kaamosta karkuun Kreikkaan? Tervetuloa Senioriopettajalehden matkalle Ateenaan 23.-27.10.
Ateena on Kreikan pääkaupunki ja samalla talouden, politiikan ja kulttuurin keskus. Akropolis-kukkula on yksi Euroopan vierailluimmista nähtävyyksistä ja kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Vaikka Ateenaan liitetäänkin vahvasti historian siipien havina,on kaupunki myös vilkas ja nykyaikainen. Matkan aikana tutustumme myös kauniisiin Ateenan lähisaariin ja teemme koko päivän retken Peloponnesokselle. Tervetuloa mukaan matkalle sivistyksen kehtoon!