Kontiki

Buenos Aires – Colonia del Sacramento – Montevideo

Musiikkimatkalla tutustumme Argentiinan ja Uruguayn rikkaaseen musiikkikulttuuriin ja tapailemme tietysti myös tangon askelia. Uudenlaisella kiertomatkalla koetaan paljon, vaikka ei lennetä sisäisiä lentoja. Matkanjohtajana on laulaja-lauluntekijä ja toimittaja Petri Kaivanto, joka on mm. levyttänyt ja konsertoinut Argentiinassa jo vuodesta 2004.

Matkaohjelma
25.11. lauantai 25.11.
Matka tangon kotimaahan alkaa Helsinki-Vantaalta klo 18.10. Lennon vaihto Frankfurtissa ja yö lennolla.

26.11. sunnuntai | Buenos Aires ¡BIENVENIDOS¡
Saavumme varhain aamulla Ezeizan kansainväliselle lentokentälle, josta on 22 km matka Buenos Airesin keskustaan. Mikäli kaikki huoneet eivät ole vielä valmiita, halukkaat voivat lähteä San Telmon sunnuntaimarkkinoille. Infotilaisuus aperitiiviaikaan ja ilta vapaa tai yhdessä omakustanteisesti illastaen.

27.11. maanantai | Buenos Aires Tangon syntysijoilla
Aamupäivällä aloitamme kaupunkikierroksen Plaza de Mayolta, jossa sijaitsee mm. katedraali ja presidentin hallintopalatsi Casa Rosada. Sen jälkeen suuntaamme tangon syntysijoille La Bocan satamakaupunginosaan ja argentiinalaisen jalkapallon pyhäkköön, Diego Maradonan kotikentälle. Kierros päättyy vanhaan keskustaan eli San Telmoon, jossa antiikkitavarat on markkinoiden jäljiltä kannettu takaisin liikkeisiin ja halleihin. Iltapäivä vapaa ja illalla musiikkiesitys tarjonnan mukaan, esim. Galerías Pacificossa sijaitse-vassa Centro Cultural Borgesissa.

28.11. tiistai | Buenos Aires Kaksi kertaa neljä
Aamupäivällä tapaillaan tangon askelia tanssitunnilla, pääopettajana lukuisia suomalaisia opettanut Antonio Falcao. Antonio myös luennoi meille aiheesta ”Tango ja terveys” Pertti Mustosen tulkkaamana. Iltapäivä vapaa. Ilta vietetään argentiinalais-suomalaista tangoa kuunnellen: tarinaa ja tunnelmallista musisointia tarjoaa Alejandro Polemannin yhtye Aires de Finlandia solistinaan Petri Kaivanto.

29.11. keskiviikko | Buenos Aires Yö Milongassa
Tänään saa nukkua pitkään tai ottaa päiväunet, sillä on aika siirtyä Buenos Airesin yökyöpelei-den rytmiin! Aamupäivällä voi käydä vaikka kartoittamassa ostostarjontaa. Myöhään iltapäivällä toinen tanssitunti Antonion kanssa, sitten jatketaan illalliselle ja sen jälkeen lähdetään tansseihin!

30.11. torstai | Colonia del Sacramento  Tunnelmallinen linnoitus
Tänään matkustamme vesibussilla Uruguayn Colonia del Sacramentoon, joka on pittoreski historiallinen linnoituskaupunki Rio de la Platan rannalla ja Unescon maailmanperintökohde. Joen ylitys sujuu suurin piirtein kuin matka yli Suomenlahden. Majoitumme aivan vanhankaupungin tuntumaan ja teemme kävelykierroksen, jonka jälkeen saa omatoimisesti tutustua mm. pieniin museoihin ja ostostarjontaan.

1.12. perjantai | Montevideo Tois pual jokke on tangon toinen kotimaa
Vain historian oikut erottivat Argentiinan ja Uruguayn eri valtioiksi. Kulttuuri maailman le-veimmän joen rannoilla ja niiden takana olevilla tasangoilla on hyvin samanlaista ja molemmat maat pitävät mm. tangoa omana musiikkinaan ja Carlos Gardelia omana poikanaan. Vaikka myös Aki Kaurismäki on vitsaillut, että Gardel oli suomalainen, niin La Cumparsita on kuitenkin uruguaylainen kappale ja vuodesta 1998 Uruguayn lainsäädännön mukaan ”kansan ja kulttuurin hymni” eli toinen kansallislaulu. Coloniasta matkustamme bussilla pääkaupunki Montevideoon, mutta matkan varrella tutus-tumme uruguaylaisiin viineihin kahdella pienellä viinitilalla. Uruguayn viinit eivät ole Suomessa vielä kovin laajalti tunnettuja, mutta laadukkaita punaviinejä tehdään erityisesti Ranskasta tuodusta Tannat-rypäleestä. Majoittumisen jälkeen vapaata aikaa. Uruguayssa on myös aivan oma karnevaaliperinteensä ja -musiikkinsa, johon pyrimme tutustumaan. Illalla musiikkiesitys tarjonnan mukaan.

2.12. lauantai | Montevideo La Cumparsita
Aamupäivällä ohjelmassa on Montevideon kaupunkikierros, jolla näemme päänähtävyyksiä ja sataman kuuluisan kauppahallin. Toisin kuin Buenos Airesissa, Montevideossa on rantapromenadi ”Rambla” ja hiekkaranta. Illalla nautitaan gourmet-ateria uruguaylaisen tangon tahtiin.

3.12. sunnuntai | Buenos Aires Mi Buenos Aires, Querido
Palaamme Montevideosta Buenos Airesiin maailman leveimmän joen yli vesibussilla. Saadaksemme laajemman kuvan Buenos Airesista majoitumme matkan loppuajaksi Palermon kaupunginosaan. Sen vanhin osa tunnetaan nykyään nimellä Palermo Soho ja se on niin matkailijoiden kuin paikallisten suosiossa putiikkiensa ja ravintoloidensa ansiosta. Illalla musiikkiesitys historiallisessa Café Tortonissa.

4.12. maanantai | Buenos Aires Asado
Tänään ohjelmassa on kokopäiväretki maatilalle eli estancialle. Grillijuhlissa on luvassa kansanmusiikkia, hevosia ja gauchoja!

5.12. tiistai | Buenos Aires No Llores Por Mi, Argentina!
Vierailemme Eva Perónin haudalla Recoletan vaikuttavalla hautausmaalla ja Evita-museossa tutustumassa Evitan tarinaan. Päivän aikana lounas lisämaksusta.

6.12. keskiviikko | La Despedida eli hyvästit
Haikeat jäähyväiset Etelän Pariisille jätetään iltapäivällä. Lento klo 18.05.

7.12. torstai | Paluu Suomeen
Frankfurtissa lennon vaihto ja paluu Helsinki-Vantaalle klo 16.50.

Matkaohjelma on alustava ja muutokset ovat mahdollisia. Useimpien musiikki- ja teatteriesitysten tietoja on saatavissa vain noin kuukautta ennen, joten niistä voi päättää ja tehdä varauksia vasta lähempänä matkaa tai paikan päällä. Monissa paikoissa on mahdollista yhdistää elävän musiikin kuunteleminen ja illallinen, joissain paikoissa on suorastaan illallispakko, joissain taas ei välttämättä ole kovin tasokas keittiö. Pääsylippujen skaala on muutamasta eurosta kalliisiin ooppera- ja show-esityksiin, jotka ovat Suomen hinnoissa. Musiikkimatkan ideana on ehdottaa iltaohjelmiksi useita vaihtoehtoja, joista yhteen matkanjohtaja osallistuu. Ainoastaan alla mainitut ateriat ja esitykset kuljetuksineen sisältyvät matkan hintaan. Muuten kyse on vapaaehtoisista ja itse kustannettavista iltamenoista.

BUENOS AIRES
Buenos Aires on Latinalaisen Amerikan eurooppalaisin kaupunki, josta löytyy Pariisia, Roomaa, Madridia, Wieniä, Lontoota… Monista muista kiertomatkoista poiketen tällä matkalla saa hieman kattavamman käsityksen tästä upeasta kulttuurimetropolista!

COLONIA DEL SACRAMENTO
Portugalilaisten perustama linnoitussiirtokunta vartioi maailman leveimmän joen liikennettä Argentiinan vastarannalta ja sen omistuksesta kiisteltiin toistasataa vuotta ennen sen päätymistä Uruguaylle. Parinkymmenentuhannen asukkaan pikkukaupunki on ympäri vuoden viehättävä matkailukohde. Kaupungin historiallinen kaupunginosa nimettiin UNESCO:n maailmanperintökohteeksi 1995.

MONTEVIDEO
Uruguayn pääkaupunkialueella asuu yli puolet Uruguayn väestöstä, lähes pari miljoonaa. Toisin kuin Buenos Airesissa, Montevideossa on myös uimarantoja. Kohtalon oikusta Argentiinan pikkuveljeksi syntynyt Uruguay on kulttuuriltaan kovin samankaltainen, mutta erojakin tietysti löytyy.

Lennot Lufthansalla
25.11.2017 Helsinki – Frankfurt kello 18.10 – 19.50
25.11.2017 Frankfurt – Buenos Aires kello 22.05 – 07.50+1 (saapuminen 26.11.2017)

6.12.2017 Buenos Aires – Frankfurt kello 18.05 – 11.20+1 (saapuminen 7.12.2017)
7.12.2017 Frankfurt – Helsinki kello 13.20 – 16.50

Pidätämme oikeudet mahdollisiin ohjelma-, aikataulu- ja hintamuutoksiin. Matkan toteutuminen edellyttää 10 henkilön ryhmäkokoa. Hinnat perustuvat kesäkuun 2017 voimassa oleviin valuutta- ja verotietoihin.

Lisätietoa matkan maksamisesta luottokortilla
Verkkokaupassa matkan voi maksaa luottokortilla (Visa, MasterCard tai Amex). Ennakkomaksu maksetaan heti varauksen yhteydessä ja loppumaksu eräpäivänä. Varauksesta saatte sähköpostiinne vahvistuksen, jossa on myös linkki loppumaksun maksamista varten.

Sähköpostitse tehdyistä varauksista lähetämme laskut pankkisiirtolomakkeina. Jos matkan haluaa maksaa luottokortilla (Visa, MasterCard tai Amex), veloitus tehdään NETs (entinen Luottokunta) puhelinmyyntinä. Nets veloittaa palvelumaksuna 2%+alv. maksettavasta summasta, joka lisätään matkan hintaan. Veloitus hoidetaan puhelimitse Kon-Tiki Toursin toimiston kanssa.

Suosittelemme, että kaikilla osanottajilla on koko matkan keston voimassa oleva henkilökohtainen matkavakuutus sisältäen peruutusturvan. Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin.

Vastuullinen matkanjärjestäjä on kotimainen Oy Kon-Tiki Tours Ltd, joka kuuluu Kilpailu- ja kuluttajaviraston ylläpitämään matkanjärjestäjärekisteriin (1929/00/Mj Mv) noudattaen kaikkia matkailualan yleisiä valmismatka-ehtoja. Matkojemme erityisluonteen, kuljetusmuotoa koskevien poikkeuksellisten määräysten (mm. reittilentojen varaus- ja myyntiehdot), poikkeuksellisten majoitusehtojen sekä matkakohteen erityisolojen vuoksi sovellamme lisäksi erityisehtoja, joista asiakas saa tiedot matkan laskun liitteenä ja verkkosivuillamme www.kontiki.fi/hyva-tietaa/kon-tiki-toursin-erityisehdot/

Kerää oma ryhmä

Omalla porukalla matkalle

Kutsu kaverisi mukaan ja räätälöidään juuri teidän porukan näköinen matka.

Kutsu Facebookissa

Lähetä ystävillesi kutsu sähköpostiin

Argentiinan musiikkimatka

25.11.-7.12.

4220 €

Buenos Aires – Colonia del Sacramento – Montevideo

Musiikkimatkalla tutustumme Argentiinan ja Uruguayn rikkaaseen musiikkikulttuuriin ja tapailemme tietysti myös tangon askelia. Uudenlaisella kiertomatkalla koetaan paljon, vaikka ei lennetä sisäisiä lentoja. Matkanjohtajana on laulaja-lauluntekijä ja toimittaja Petri Kaivanto, joka on mm. levyttänyt ja konsertoinut Argentiinassa jo vuodesta 2004.